Manifestem la nostra solidaritat amb el poble sudanès

Solidaritat Poble Sudanès

Manifestem la nostra solidaritat amb el poble sudanès

Davant de la situació actual de violència i repressió que viu el Sudan (amb desenes de morts i centenars de ferits i arrestats durant les manifestacions que han tingut lloc en els darrers dies a diferents ciutats del país), des de l’Associació Catalunya-Líban volem manifestar la nostra solidaritat amb el poble sudanès i exigir el respecte dels seus drets fonamentals. Per això signem aquest manifest, conjuntament amb l’Associació Catalana per la Pau:

MANIFEST DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE SUDANÈS

L’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Catalana per la Pau manifesten la seva solidaritat amb la lluita del poble sudanès contra el règim dictatorial, que és responsable de la crisi econòmica i social generalitzada, i de la pobresa que assota el país. El règim sudanès ha comès crims de guerra contra el seu poble i en els darrers temps ha practicat una política repressiva i antidemocràtica contra les manifestacions pacífiques de la societat civil, causant desenes de morts i ferits i milers de detinguts i detingudes de l’oposició.

El règim sudanès va ser condemnat fa anys per crims contra la humanitat. El president Al Bashir està perseguit per la justícia internacional, però aquesta condemna va ser retirada a canvi de la participació directa del Sudan a la guerra contra el poble iemenita encapçalada per l’Aràbia Saudita.

L’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Catalana per la Pau demanen a les forces polítiques catalanes i a les organitzacions de defensa dels drets humans que manifestin la seva solidaritat amb el poble sudanès i exigeixin a les institucions catalanes, l’Estat espanyol i la comunitat internacional una actuació decidida per tal d’exigir l’alliberament de totes les persones detingudes, conèixer el destí dels líders de l’oposició segrestats per les forces policials i protegir-los davant del perill que recau en aquests moments sobre les seves vides.

Fem, per tant, una crida a tota la societat catalana per la solidaritat amb el poble sudanès, que és víctima de la repressió d’un règim dictatorial, i en suport a la seva lluita per les llibertats i per una vida digna.

Barcelona, 28 de desembre de 2018

 

(crèdit imatge: AP Photo)