Concert online de música tradicional libanesa, catalana i armènia

Concert música tradicional

Concert online de música tradicional libanesa, catalana i armènia

El 27 de novembre a les 18 hores (19 hores en horari libanès) tindrà lloc un concert que combinarà peces de la música tradicional libanesa i armènia amb la música i la dansa folklòrica catalana.

Les actuacions aniran a càrrec de professors del grup Bayt El.Musiqa del Socors Popular Libanès (Líban), dirigit per Hayaf Yassin; el grup Aiguabarreig (Catalunya), dirigit per Josep Noguera; i el conjunt de dansa de l’associació Som Riu d’Or. El músic de Bayt El.Musiqa, Ahmed Al Kair, interpretarà amb l’instrument duduk, una peça tradicional armènia (Sareri Hovin Mernem).

El concert es realitzarà de forma virtual i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Associació Catalunya-Líban i del perfil de Facebook de Bayt El.Musiqa.

Bayt El.Musiqa, grup dirigit per Hayaf Yassine, fomenta la cohesió social i la inclusió a través de l’ensenyament musical a infants.

Aiguabarreig, dirigit per Josep Noguera, se centra en les músiques populars i tradicionals catalanes i mediterrànies, i acull i col·labora amb instrumentistes i cantants de procedències variades i un ampli bagatge musical i cultural.

Som Riu d’Or és una entitat que neix a Sant Fruitós de Bages i vol posar en valor el llenguatge artístic i emocional propi del territori, especialment en activitats de caràcter escènic: música, dansa i teatre.

Durant el concert, es podran realitzar donacions solidàries, que aniran a finançar les accions d’emergència i ajuda sanitària que el Socors Popular Libanès desenvolupa a terreny. Les aportacions es poden realitzar a través d’aquesta pàgina.

Aquesta activitat forma part de les Jornades del Món Àrab, que tenen com a objectiu promoure el coneixement sobre el món àrab i contribuir a difondre la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

En aquesta edició 2021, les jornades compten amb la col·laboració de l’Associació Catalana per la Pau, la Fundació Pau i Solidaritat, l’Associació Cultural Armenia de Barcelona, el Socors Popular Libanès i la Biblioteca de Nou Barris; i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Concert música tradicional