Jornades sobre el llibre i la cultura en llengua àrab

Amb el Liban

Jornades sobre el llibre i la cultura en llengua àrab

Del 23 de novembre al 5 de desembre, la Biblioteca de Sant Pau-Santa Creu acollirà les exposicions ‘El llibre en llengua àrab’ i ‘Beirut-Barcelona, un pont il·lustrat’.

La primera proposta reunirà diferents exemples de literatura en llengua àrab: novel·la, poesia, assaig polític i filosòfic, etc. La segona ofereix una mostra de les il·lustracions de l’artista visual Nadine Feghaly, qui el dia 26 de novembre impartirà al mateix centre un taller d’il·lustració creativa per a infants. Nascuda a Beirut l’any 1984 i radicada des de fa uns anys a Barcelona, Feghaly crea a través del seu art (i amb el seu personatge viola’) mons plens de color basats en la poesia i els somnis, inspirats en la bellesa i l’absurditat de la realitat que ens envolta.

També el 26 de novembre, es realitzarà la projecció del curtmetratge documental ‘Al Aman: Barcelona-Beirut’, que retrata la història de dues noies refugiades, la Najwa i la Meera, que emprenen camins molt diferents després de fugir de Síria amb només 17 anys. A continuació es farà una xerrada sobre la situació actual del Líban, que viu una situació de revoltes i protestes populars des de fa setmanes, a càrrec de Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban.

Totes aquestes activitats es realitzen en el marc de les ‘Jornades del Món Àrab 2019’, organitzades per l’Associació Catalunya-Líban amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el món àrab com a eina per a la cooperació i la lluita contra el racisme i la islamofòbia, alhora que es difon la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

El llibre i la cultura en llengua àrab

23 de novembre
Inauguració de les exposicions ‘El llibre en llengua àrab’ i ‘Beirut-Barcelona, un pont il·lustrat’

26 de novembre

15 a 18h
Signatura del llibre “بائع الهوى” de l’escriptor Jamil Nouhra

17 a 18h
Taller d’il·lustració creativa per a infants, impartit per Nadine Feghaly

A les 18h
Projecció del curtmetratge documental ‘Al Aman: Barcelona-Beirut’
Xerrada sobre el Líban, a càrrec de Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban

Lloc:

Biblioteca de Sant Pau-Santa Creu
Carme, 47 (Barcelona)

Amb la col·laboració de l’Associació Catalana per la Pau, la Fundació Pau i Solidaritat i la Biblioteca de Sant Pau-Santa Creu, i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.