Jornades del món àrab: El coneixement mutu, una eina per a la solidaritat i la cohesió social

Jornades del món àrab: El coneixement mutu, una eina per a la solidaritat i la cohesió social

Sota el títol El coneixement mutu: una eina per a la solidaritat i la cohesió social, l’Associació Catalunya-Líban ha organitzat unes jornades sobre el món àrab, que tindran lloc al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona del 22 al 30 de novembre.

El principal objectiu és promoure el coneixement sobre el món àrab com a eina per a la cooperació i la lluita contra el racisme i la islamofòbia. Així, es tractarà, d’una banda, la situació, les preocupacions i les lluites de les dones àrabs en els seus països d’origen i en la immigració; i de l’altra, es difondrà la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya, ajudant a desmentir els estereotips i els prejudicis.

En aquest marc d’intercanvi, es vol també debatre sobre la prevenció de la radicalització violenta dels joves, insistint en la participació de la joventut immigrada com un model eficaç contra les opcions obscurantistes i violentes.

22 de novembre, 18.30h

Inauguració de l’exposició de la il·lustradora Nadine Feghaly
Amb les col·laboracions del músic Ayham Omran i la companyia El Asombro

 

Il·lustració Nadine Fhegaly

Nadine Feghaly
Il·lustradora i artista visual nascuda a Beirut (Líban) i resident a Barcelona. Les seves creacions, plenes de colorit, es basen en poemes i somnis i s’inspiren en la bellesa, la naturalesa o l’absurditat del món que ens envolta.

Ayham Omran
Músic d’origen sirià, expert en l’instrument del llaüt i en la coneguda música llevantina (Bilad Al Sham), considerada molt especial i de gran riquesa dintre de la cultura àrab.Ayham Omran

El AsombroEl Asombro
Yucef Zraiby i Judith Navarro, integrants de la companyia, ens presenten la peça Dudo, un treball basat en l’exploració del gest i el moviment, a partir del teatre físic i el mim corporal dramàtic.

*L’exposició estarà oberta fins al 30 de novembre

 

 

28 de novembre, 18.00h

Taula rodona: La dona àrab en països d’origen i en la immigració

Hi participen:

Natalia Haddad
Sindicat de Professors i Professores (Líban) – Activista en defensa dels drets de la dona libanesa i per la quota femenina al Parlament. Ha coordinat i participat en diferents reivindicacions i mobilitzacions al seu país (estatut civil unificat, millora salarial, laïcitat, contra la corrupció, medi ambient, nova llei electoral…).

Samia Ben Tekaya
Associació de Tunisians a Catalunya – Nascuda a Tunísia, on va viure la seva infància i adolescència, des de fa anys viu a Barcelona. És activista en temes d’interculturalitat i convivència. Actualment presideix l’Associació de Tunisians a Catalunya.

Fatima Ahmed
Associació Intercultural Diàlegs de Dona – Nascuda al Marroc, va ocupar durant alguns anys la vicepresidència del Consell Municipal d’Immigració. Actualment presideix l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, un espai de trobada i socialització de dones immigrades.

Modera:

Salwa El Gherbi
Associació de Formació, Consultoria Aplicada i Recerca – Tècnica d’immigració i gestió de la diversitat. Poeta, ha ocupat responsabilitats relacionades amb l’àmbit de la interculturalitat a l’organització Amics de la UNESCO de Barcelona.


29 de novembre, 19.00h

Taula de debat: La participació com a eix de lluita contra la radicalitat violenta

Trobada reservada a entitats. Hi participen:

Associació Catalunya-Líban, Associació de Tunisians a Catalunya, Centre Euro Àrab de Catalunya, Comunitat Palestina de Catalunya, Associació d’Algerians a Catalunya, La Llum del Nord – Associació per la Ciutadania i la Cooperació entre Pobles, Fundació ACSAR, Ajuntament de Barcelona.

Totes les activitats tindran lloc al Centre Cívic La Sedeta (Sicília 321, Barcelona).

Per a més informació i inscripcions: ambelliban@gmail.com/933 188 444

Les jornades compten amb la col·laboració de la Fundació Pau i Solidaritat CCOO i l’Associació Catalana per la Pau, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Descarrega el díptic informatiu