Inaugurem l’exposició ‘Arsal: l’impacte de la guerra en 300 km2’

Exposició 'Arsal: l'impacte de la guerra en 300 km2'

Inaugurem l’exposició ‘Arsal: l’impacte de la guerra en 300 km2’

En el marc del Dia Internacional de les Persones Refugiades, que se celebra el 20 de juny, l’Associació Catalunya-Líban inaugura a Maó (Menorca) l’exposició fotogràfica ‘Arsal: l’impacte de la guerra en 300 km2.

La mostra ressegueix la història d’una localitat libanesa fronterera amb Síria, que arran de la guerra al país veí va arribar a acollir fins a 120.000 persones desplaçades, triplicant així la seva població original. Les dinàmiques socials i econòmiques d’Arsal, ja precàries de per si, es van veure alterades de manera significativa arran de l’allau de refugiats.

Avui la comunitat segueix imbuïda en un escenari de desassossec, però evidencia al mateix temps una gran voluntat per reprendre la normalitat. La desocupació, la difícil convivència entre la població nouvinguda i la local o el perill que encarnen les mines antipersones són algunes de les principals amenaces per al seu desenvolupament.

L’exposició forma part del projecte periodístic del mateix nom, elaborat pels periodistes Nilton Torres i Lina Baalbaki amb el suport de PeMÓN Films. El treball fou premiat per lafede.cat en la III edició de la Beca DevReporter, que té com a objectiu fomentar l’elaboració i publicació de reportatges periodístics de qualitat que aprofundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats, per contribuir a la construcció de la justícia global.

La inauguració serà a les 20 hores al Claustre del Carme de Maó. L’acte anirà acompanyat d’una xerrada sobre la situació de les persones refugiades.

Exposició 'Arsal: l'impacte de la guerra en 300 km2'