Proporcionem ajuda alimentària a persones vulnerables afectades per la Covid-19

Emergència Covid-19

Proporcionem ajuda alimentària a persones vulnerables afectades per la Covid-19

Abans de l’esclat de la crisi sanitària de la Covid-19, el Líban venia arrossegant des de feia temps una forta crisi econòmica i financera provocada per més de tres dècades de polítiques basades en la distribució confessional i la corrupció, l’abandonament dels sectors productius o la feblesa de les administracions de l’Estat.

A això cal sumar-hi la situació dramàtica en què hi viuen més d’un milió i mig de persones refugiades sirianes, prop de 300.000 d’origen palestí i un elevat nombre de treballadores estrangeres. Tots tres col·lectius tenen d’entrada els seus drets fonamentals seriosament compromesos; en situacions d’emergència, la seva vulnerabilitat s’accentua encara més.

Dintre de la campanya que hem engegat juntament amb l’Associació Catalana per la Pau i l’Associació Acció Internacional per la Pau – IAP Catalunya per fer front a l’epidèmia de la Covid-19, col·laborem al Líban amb el Secours Populaire Libanais en accions d’ajuda alimentària adreçades a la població que està resultant més afectada.

Es treballarà principalment a dues àrees geogràfiques. En primer lloc, a Akkar, la regió històricament més marginada del país, que ha sofert greus inundacions en els últims anys. La població d’aquesta zona del nord del Líban viu bàsicament de l’agricultura, un sector de per sí molt deteriorat i que ha quedat tocat de manera especial arran de la crisi econòmica.

En segon lloc, el barri d’El Dahie-Bourj El Barrajne, ubicat al sud de la capital, Beirut, una àrea coneguda com el ‘cinturó de la pobresa’ i que inclou els campaments de refugiats palestins i sirians.

L’objectiu és fer arribar ajuda alimentària d’emergència a 5.000 famílies la seguretat alimentària de les quals es troba en risc com a conseqüència de les mesures decretades per les autoritats (confinament, restricció de moviments, paralització de l’activitat econòmica formal i informal, etc.).

Cada família rebrà un paquet alimentari bàsic, que conté arròs, llenties, sucre, dolços, formatge, cigrons, melmelada, salses, faves, sal i te. Els fons recollits es destinaran a l’adquisició d’aliments i l’elaboració dels paquets, despeses de transport i el disseny i distribució de material informatiu i formatiu.

Lluitar contra la pandèmia és també lluitar contra la pobresa

Dona’ns un cop de mà