Edició online del curs d’aproximació al món àrab

Curs online món àrab

Edició online del curs d’aproximació al món àrab

Com a conseqüència de la situació generada per la Covid-19, l’edició d’aquest any del ‘Curs d’aproximació al món àrab’ es realitzarà en format virtual. La formació, que s’adreça a entitats i persones treballadores en contacte amb col·lectius procedents del món àrab, i en general a tothom interessat en temes de solidaritat i cooperació, tindrà lloc de l’1 al 3 de desembre de 17 a 20 hores.

Programa

1 de desembre
Qui són els àrabs? El cas del Líban
La pluralitat ètnica i religiosa en el món àrab. Importància geogràfica, política i econòmica. El Líban: realitat sociopolítica i polítiques de solidaritat i cooperació.

A càrrec de Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban.

2 de desembre
Palestina, la causa central del món àrab
Polítiques de solidaritat, moviments de dones palestines i lluita d’alliberament nacional.

A càrrec de Hisham Abou Shrar, professor palestí de la Universitat Autònoma de Barcelona.

3 de desembre
Les revoltes al món àrab amb perspectiva de gènere
El paper de les dones a les revoltes i la seva importància en la transformació social, a través dels casos del Sudan i el Líban.

A càrrec de Dina Bashir, activista sudanesa pels drets humans, i Lynn Dika, artista, investigadora i activista creativa del col·lectiu LGTBIQ+.

El curs és gratuït, però és necessària la inscripció prèvia: ambelliban@gmail.com / 933 188 444.

Aquesta activitat es realitza en el marc de les ‘Jornades del Món Àrab 2020’, organitzades per l’Associació Catalunya-Líban amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el món àrab com a eina per a la cooperació i la lluita contra el racisme i la islamofòbia, alhora que es difon la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

Amb la col·laboració de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat, i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.