Concert solidari online de música tradicional àrab i catalana

Concert solidari online

Concert solidari online de música tradicional àrab i catalana

Concert solidari onlineEl dissabte 21 de novembre tindrà lloc un concert dels grups Bayt El.Musiqa del Socors Popular Libanès (Líban) i Hirundo (Catalunya).

A causa de les restriccions d’aforament i mobilitat per la Covid-19, l’activitat es realitzarà de forma virtual, en directe, a través del canal youtube de l’Associació Catalunya-Líban i el perfil de facebook de Bayt El.Musiqa. Serà a les 18 hores (horari libanès: 19 hores).

Dirigida per Hayaf Yassine, Bayt El.Musiqa o Casa de la Música del Socors Popular Libanès fomenta la cohesió social i la inclusió a través de l’ensenyament musical a infants. Treballa els repertoris de tres grans branques: la música folk libanesa, la música clàssica àrab i la música clàssica occidental.

Per la seva banda, Hirundo és un grup de petit format centrat en les músiques populars i tradicionals catalanes i mediterrànies, que acull i col·labora amb instrumentistes i cantants de variades procedències i ampli bagatge musical i cultural. El seu director és Josep Noguera.

El concert és gratuït però es recolliran aportacions solidàries a través de la nostra web en benefici del Socors Popular Libanès i en resposta a la situació d’emergència social i sanitària que pateix actualment el Líban.

Aquesta activitat es realitza en el marc de les ‘Jornades del Món Àrab 2020’, organitzades per l’Associació Catalunya-Líban amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el món àrab com a eina per a la cooperació i la lluita contra el racisme i la islamofòbia, alhora que es difon la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.