Es posa en funcionament el centre sociosanitari de Soufar

Centre sociosanitari Soufar

Es posa en funcionament el centre sociosanitari de Soufar

Fa uns dies va entrar en funcionament el centre sociosanitari de Soufar, gestionat pel Socors Popular Libanès, amb la col·laboració de l’Associació Catalunya-Líban i el finançament de l’Ajuntament de Barcelona.

El centre dóna servei a totes les poblacions de Jurd Al Aala de Bhamdoun i ofereix serveis de salut dental, ginecologia, pediatria, cardiologia i, properament, oftalmologia.

La construcció i posada en marxa del centre forma part d’un projecte coordinat per l’Associació Catalunya-Líban que pretén donar resposta a les vulneracions sobre el dret a la salut que pateix la població libanesa vulnerable i la refugiada. Aquesta nova clínica se suma, així, a les de Halba, Aarsal i Tanayel, que porten ja uns anys en funcionament.

En totes aquestes localitats, s’han inclòs diferents accions per treballar la prevenció i la promoció de la salut en un entorn de risc, mitjançant la formació i les campanyes informatives.

L’inici de l’activitat d’aquest nou centre coincideix amb un moment d’especial convulsió al Líban, amb les massives protestes socials dels darrers mesos, arran de la crisi econòmica i política que pateix el país.